DEPREM TAHLİYE TATBİKATI

Ülkemiz bir depremler ülkesi. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Depremi engelleyemeceğimize göre etkilerini minimuma indirmek için insanoğlu olarak çeşitli tedbirler geliştirdik. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrası için yapılması gerekenler noktasında gelecek kuşakları oluşturacak olan öğrencilerimize depremle ilgili çeşitli görseller izletildikten sonra deprem tatbikatına geçildi. İlk siren sesiyle herkes masa ve sıraların güvenli bölgelerinde hayat üçgeni oluştururken ikinci sirenle birlikte tahliye planı harekete geçirildi ve öğrencilerimiz seri bir şekilde güvenli toplanma alanı olan okul bahçesine doğru tahliye edildi. Bahçede ise oluşabilecek herhangi bir yangın durumunda duruma nasıl müdahale edileceği noktasında dramatizasyon sağlandı. Kargaşayı önleme ve tatbikatın normal seyrinde yürümesini sağlama noktasında gayret gösteren ve tatbikatın işleyişinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

14.10.2022 96

14-10-202214-10-2022